Pazarlama, çok komplike, çok akıl karıştırıcı ve jargonla dolu bir hal almıştır. Pek çok şirkette pazarlama işi, farklı fonksiyonlara sahip gruplar tarafından yerine getiriliyor. Birkaç isim vermek gerekirse: Reklam, ürün gelistirme ve halkla iliskiler. Bu farklı fonksiyonlardaki grupları koordine ve entegre etme, başlıbaşına önemli bir iş haline gelmiştir. Pazarlama, şirketteki itici güç olarak kendi vaatlerini yerine getirmeye çalışsa, bir başka ifadeyle, kendisine odaklanmış olsa, pazarlama süreci de daha basitleşmiş olurdu. Pazarlama sürecinin tek ve en önemli amacı nedir? Yaygın pazarlama fonksiyonlarını birarada tutan zamk nedir? Biz bunun, markalama (Branding) olduğuna inanıyoruz.

Reklam, diger pazarlama iletisimi ögeleri ile işletmenin belirledigi pazarlama stratejisi doğrultusunda saptanan pazarlama hedeflerine ulaşmak için koordineli olarak çalışır.

Reklamın genel amacı; hedef tüketicilere bir ürün veya bir hizmeti duyurmak, ürüne, markaya, işletmeye karsı tüketicilerde olumlu bir egilim olusturmayı sağlamaktır.

Reklamın beklenen, gerçeklesmesi istenen ana amacı; üreticinin pazara sundugu ürünün satılmasını sağlamak ya da satışı devam eden bir ürünün pazar tarafından varolan talebini arttırmaktır.
Reklamın, ister uzun vadede isterse kısa vadede satıs amacını taşısın aşağıdaki ortak amaçları içermektedir.

Tüketiciyi ya da aracıya bilgi vermek, ürün ya da hizmeti hatırlatmak ve satışa ikna etmek,
. Mal ya da hizmetin satışını saglamak,
. Toptan ve perakendeci satıcıya yardımcı olmak,
. Mal ya da hizmete karşı talebi arttırmak,
. Talebin yaratacağı fiyat esnekliğini en aza indirmek.